onsdag 1 december 2010

Det är över nu

NaNoWriMo alltså. Och för andra året har jag vunnit... Det var inte en lika upphetsande känsla som förra året, för jag visste att jag skulle vinna, utan problem, det var ju bara att skriva ner allt...
Så, nu har jag ytterligare ett manus färdigt, bara uppfixningen som fattas, vilket jag har lite delase hänslor för. En del av mig är rädd att det ska bli tråkigt att fixa upp den, en annan del är helt på g med uppfixningen och jag håller redan på och planerar hur jag ska fylla ut manuskriptet så det blir en färdig bok. Lite kliar det i fingrarna att göra det nu, men jag ska vänta till nästa år (om jag orkar) och då läsa igenom hela saken, från början till slut, för att se om det finns några stora misstag, hål i berättelsen och dylikt. Och jag tror fortfarande att den har potential, vilket är lite skrämmande, men nånting som jag börjar vänja mig vid. Jag är nog ganska bra på att skriva trots allt... :)
Samtidigt som jag gottar mig i att ett manus är färdigt så har jag börjat fundera på ett annat manus. Först tänkte jag göra ett bokmanus, men sen tänkte jag: vafasen, jag ska ju studera Manus och Regi nästa höst, så varför inte göra ett film-manus? Debatten pågår fortfarande; Bok eller film? Film eller bok? Och hittills, eftersom jag inte kan låta det stoppa mig, så skriver jag på båda, dvs. ett film-manus och ett bok-manus. Vilket nog inte är det smartaste, men vad gör man? Jag vill ju skriva både och. :)
Nu ska jag gå och lägga mig, för första gången innan midnatt på... tja, det är väl på en månad nu.. vilken nattsuddaruggla jag varit! men nu ska det bli ändring på det. Nu ska jag gå och lägga mig i tid, och kliva upp i tid, och inte sova bort hela dagen (peppar peppar) :)

2 kommentarer: