söndag 25 april 2010

Så vackert!

Neil Gaiman, tillsammans med Stephen King, är en av de få författare som jag ser upp till, trots att jag inte läser deras böcker. Stephen King läste jag när jag var yngre, Den flyende mannen tyckte jag var så bra att jag läste den flera gånger och Langoljärerna tyckte jag att var fantastisk. Några fler böcker minns jag inte om jag har läst. Jag har försökt läsa, flera gånger, men alltid kommit fram till att historien inte riktigt är i min smak. Det är precis samma sak med Neil Gaiman, jag försökte läsa American Gods, men slutade för att den inte riktigt var min stil, jag förstod den inte riktigt.
Men det betyder inte att jag tycker att de är dåliga författare, tvärtom, jag tycker de är två praktexemplar på bra författare. Jag vet att de är båda otroligt bra författare och jag borde ta mig i kragen och läsa några av deras böcker till, för att se om jag fortfarande inte tycker de är min stil...

Jag har sett Lida, filmen som gjordes från Stephen Kings bok med samma namn, och Stardust och Coraline - filmerna från Neil Gaimans böcker, och jag har kommit fram till två slutsatser:
1. Stephen King skulle nog bli en perfekt mardrömsmakare :)
och
2. Jag fattar inte varför jag inte läser Neil Gaimans böcker. Stardust och Coraline är ju jättebra filmer, jag gillar storyna bakom dem skarpt! Kanske American Gods bara är en lite "tung" bok att börja med? (den är ju ganska tjock också)

Så nu har 2 böcker till dykt upp på listan över böcker att köpa; Stardust och Coraline.
Sen måste jag dela med mig av något av det vackraste i berättelseväg jag nånsin stött på på youtube. Och det är Neil Gaiman som läser :)

1 kommentar:

  1. Jag har i stort sett alla Stephen Kings och Dean Koontz böcker, eftersom jag har samlat på dem sedan många, många, många, många år tillbaka. Tror inte jag har missat en enda bok av dem. Har du inte provat Dean Koontz böcker ännu, gör det: Börja med Odd Thomas. Min absoluta favoritbok! Kramisar Kim

    SvaraRadera