fredag 12 november 2010

Filosofi

Jag har varit lite schockad av min berättelse och huvudpersonens nära döden upplevelse att jag inte riktigt har vetat hur jag ska fortsätta. Tills nu. Jag bestämde mig för att Mary ska studera filosofi vid ett unversitet och blev så betagen av filosofi att jag, flera timmar senare, inte har skrivit ett enda ord till men däremot läst massor om filosofi och tagit diverse tester (bl.a. ett som säger att jag säger emot mig själv). Jätte intressant! Och så började jag fundera ifall jag vills tudera filosofi istället. Det är så jätte intressant med all metadysik, epistemologi, etik och allt det där.
Det fick i alla fall in mig på ett sidospår. Fast hela berättelsen har en liten hur-uppfattar-vi-världen dos. Vilket är intressant, för det kunde bli så mycket mer.
Det är nästan jobbigt att se hur stor potential en berättelse kan ha, men inte veta om man klarar av att skriva det. Jag tänker i alla fall försöka. Det blir nog ingen bästsäljare vid första utkastet, men efter lite omarbetning så kan det nog vara nånting att bita i.
Nu ska jag återgå till romanskrivandet. Mot 50'000 orden! (i bästa Robin Hood anda :) )

4 kommentarer:

 1. Din berättelse verkar jättespännande av det lilla excerpt jag läste på NaNoWriMo hemsidan! Är det möjligt att man får läsa mer i framtiden? :)

  Lycka till med jobbet och berättelsen!

  SvaraRadera
 2. Mycket möjligt :) Om du vill läsa första utkastet, där allt egentligen är i en enda röra med stavfel, syftningsfel, och eventuella namnändringar mitt i allt så fråga mig 1 december. Annars om du vill vänta på en lite uppsnyggad version så tar det nog till februari innan den är färdig :)

  Tack!

  SvaraRadera
 3. Att omforma boken till en lång text är väl den största utmaningen.. efter att man hittat den. Jag tränar fortfarande på den första delen.

  Ska fatta mej kort innan jag slocknar på tangentbordet. Fy Fan! du har snygg blogg..!

  SvaraRadera