fredag 21 maj 2010

creative flow och tankekarta


idag, när jag satt och övervakade några klasser i datasalen fick jag plötsligt en idé och wikipediade "time travel" och det ena följde på det andra och en timme senare hade jag gjort en tankekarta.
Det är lite svårt att se, men eftersom det är jag som har gjort den så vet jag i vilken "ordning" den ska läsas. Den började i alla fall med cirkeln i mitten där det står "The importance of events" och är egentligen slutdelen av en frågeställning;
Om man skulle resa i tiden, så skulle man påverka historien. En av teorierna hur man påverkar historien är att historien hindrar automatiskt dig från att ändra stora historiska händelser, medan den tillåter små ändringar. (t.ex. om du skulle resa tillbaka i tiden för att hindra Abraham Lincoln från att bli skjuten så skulle historien hitta på ett sätt att hindra dig)
Och min första fråga löd: hur vet historien vilka händelser som är viktiga och vilka som är mindre viktiga? och därifrån spann det vidare. Jag frågade 'varför?' sen 'var?' och 'hur?' och 'vem?' och plötsligt var hela pappret fullt med bubblor och pilar och streck.
Sen upptäckte jag att det kunde vara en spinn-off av Drömfångaren. Så: bilden innehåller lite spoilers till Drömfångaren, tyvärr. Om ni är nyfikna (vilket jag är, hemskt extremt nyfiken, själv skulle jag skita i alla spoilers och läsa ändå XD ) så kan ni förstora upp bilden ;)
När jag någon gång vill ta paus från drömfångaren så tänker jag fundera vidare på den här. Det skulle kunna bli en bra novell tror jag :)

Sen fick jag en utmaning av Kim M. Kimselius att visa den tionde bilden i mitt bildarkiv. Eftersom jag har en mac så är mitt bildarkiv så klart iPhoto, och jag har råddat till det rejält där, så jag vet inte vilken ända man ska börja räkna sin tionde bild. Så jag löste det genom att ta tionde bilden från Photo Boot.
Det är en closeup av mig när jag var utklädd till Vincent Valentine på en sits.


Så här såg hela jag ut den kvällen, för de som är intresserade :) (fotot tillhör en kompis) Jag hade sytt utstyrseln helt själv och jag mördade 3 handväskor, eftersom jag inte fick tag på bältesspännen efter nästan en hel dags letande. Bältesspännen är jättesvåra att få tag på!

I bakgrunden syns 'garderoben' och de stämningsfulla rören i taket på vårt (Spektrums) lilla krypin som vi kallar Klubben, där allting händer (läs: där vi sitsar)

Imorgon har vi Stafettkarneval, då alla svenskspråkiga skolor samlas i samma staduim och springer och tävlar och har kul. Det var jätte länge sedan jag var med och sprang, men jag minns ännu hur spännande det var, och adrenalinet som pumpade i blodådrorna. Så imorgon ska jag dit med Norsen och heja fram våra elever.

2 kommentarer:

 1. Hej Terese
  Intressant det där med tidsresor eftersom jag ju som bekant skriver om två personer som färdas i tiden i mina historiska böcker!

  Kul att du antog utmaningen! Fin bild!

  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är superspännande med tidsresor. Skulle också vilja skriva en sådan bok någon gång.

  Kram!

  SvaraRadera