onsdag 23 juni 2010

Anfallen av en fågel

I söndags, då jag bestämde mig för att ta en vända till affären för att köpa mig lunch till måndagen, stötte jag på en av mina karaktärer i Drömfångaren.
Jag gick ut från porten och igenom det lilla grönområdet som skiljer höghuslängan från vägen och såg en kråka sitta uppe på en lyktstolpe. Precis som Övervakaren gör i boken. Kråkan kraxade hotfullt när jag närmade mig lyktstolpen och när jag hade passerat den med några meter gled den tyst ner, utan att jag hörde något, förrän den nästan snuddade vid mitt huvud innan den flög iväg.
Jag blev ju helt vettskrämd, och genast började mitt hjärta bulta i bröstet. Tänk om den anfaller mig fler gånger? Jag höll ögonen på fågeln som nu satt och iakttog mig från ett träd. Jag hade ca 50 meter kvar till affären när den gjorde ett anfall till. Den gled så tyst att jag inte märkte den förrän den var precis ovanför mig och flaxade med vingarna.
Om den var ute för att skrämma mig så lyckades den definitivt! Den flög upp i en björk på andra sidan vägen och jag höll mina ögon på den och tänkte att den här gången ska jag inte låta den överraska mig. Jag vände bort huvudet en sekund för att se efter var jag gick och swish, så nästan snuddade den mitt huvud igen. Jag behöver knappast säga att jag sprang de sista meterna till affären och nästan kastade mig in genom dörrarna.
Något sådant har jag aldrig varit med om förut, och det skrämde mig. Det var precis som jag har planerat att ska hända i boken; Mia blir anfallen av en stor mörk fågel. Och så blir JAG anfallen av en stor mörk fågel! Måste ju säga att jag hade skräckscenarion från Hitchcocks The Birds rullandes framför mina ögon när det hände.

Har det nånsin hänt dig? Har du nånsin råkat ut för något som du skrivit om efter att du skrivit det?
Har du nånsin blivit anfallen av en fågel?

2 kommentarer:

  1. Terese... Har du läst Stephen Kings bok Stark? Där börjar handlingen leva sitt eget liv. Kanske är det samma sak med ditt liv, ditt skrivande tar över ditt verkliga liv och plötsligt befinner du dig inne i berättelsen... Var försiktig med vad du skriver! Kram Kim

    SvaraRadera
  2. Oj, hjälp, då måste jag verkligen se upp med vad jag skriver, för just nu skriver jag om en planet som håller på att förstöras av varelser som egentligen inte finns, sen kommer de här varelserna att sprida sig vidare till jorden... :O jag måste stoppa dem genast innan jorden går under!
    (Om jorden går under 1 juli så vet ni att det är mitt fel, för då har jag (förhoppningsvis) skrivit The Speed of Darkness färdigt och inte lyckats rädda jorden ;) )
    Jag tror jag måste läsa Stephen Kings bok Stark

    SvaraRadera