onsdag 9 juni 2010

Sommar och jobb och drömmar

Jag började i måndags jobba på Evangeliska Folkhögskolan i Österbottens Sommarhotell, och jag städar, bäddar, tvättar, manglar och stryker, tar emot gäster och bokningar och svarar på mail och i telefonen. Ett ganska mångsidigt jobb som egentligen inte kräver så mycket tänkande vilket är jätte skönt.

För då kan jag tänka på allt jag vill skriva, komma på nya ideer, karaktärer, idéer osv. Det får mig i en sån sinnesstämning att jag kan vara helt koncentrerad på att mangla medan mitt undermedvetna gör underverk. I måndags natt drömde jag om en bok, just innan jag somnade, så att jag fortfarande var vid medvetande och lyssnade på när mitt undermedvetna planerade en berättelse. Jag tyckte att det var så bra att jag slog upp ögonen för att skriva ner det, och då försvann det genast. Jag kom bara ihåg en mening, som jag skrev upp, nånting om att alla ville vara 'den siste', sen lade jag mig ner för att sova igen och genast var jag tillbaka och lyssnade på när planerna lades, den här gången försökte jag lägga på minnet, utan att öppna ögonen direkt, men så fort jag försökte komma ihåg vad jag tänkt så kände jag hur det tonade bort.
Lite som att försöka gripa tag i vattenstrålen, man ser att den är där, men man kan inte ta tag i den, och när man försöker ta tag i den så försvinner den, det är inte längre en fin vattenstråle utan mera droppar som faller. Eller som att försöka krama ett moln. Jag fick i alla fall en underlig mening nerskriven, som jag medvetet inte vet vad betyder, men jag känner att någonstans i mitt undermedvetna finns förklaringen till den underliga meningen. Jag önskar att jag någon gång skulle få veta vad det betyder, kanske "drömmer" jag om samma sak ikväll igen? Vem vet?

Jag håller som bäst på och redigerar The Speed of Darkness... har kommit så långt som till sid 22 och har redigerat bort flera onödiga sidor, så slutprodukten kommer att bli kortare tror jag. Samtidigt har jag börjat förbereda mig för November igen, och har tom. skrivit en storyline (som till min egen stora förvåning innehåller speldjävulens syster! Av alla personer :D ) och någon kort scen och massor  med idéer till den och andra historier.
Jag intalar mig själv att om jag fortsätter skriva så kommer de att anta mig på Arcada, och så kommer jag in på film och tv utbildningen och får börja skriva manus med mera ^.^ och sen kanske jag får regissera/skriva manus till en film :D och jag har till och med börjat fundera på filmer jag skulle kunna skriva. Jag har inspirations överbelastning, och jag njuter varje sekund av det :D

2 kommentarer:

  1. Mycket intressant Terese. Väntar fortfarande på att du ska skriva något till fan-fic-klubben! Du verkar ha oändligt med fantasi... Något som är underbart, men också kan kännas frustrerande för att man inte hinner skriva allt man vill. Kram Kim

    SvaraRadera
  2. just nu har jag så mycket saker i huvudet att jag får ingen rätsida på nånting. Förhoppningsvis kan jag slappna av till midsommar och skriva så mycket jag vill :)
    kram

    SvaraRadera