fredag 30 juli 2010

På väg till London

Jag har inte hunnit med ens hälften av allt jag tänkte att jag skulle göra den här sommaren. Lite synd, men ingenting jag kan göra något åt just nu, för just nu planerar jag packningen till London.
Min syster och jag ska till London på Bartenderskolning. Vi ska vara där i nästan en månad. Vi far nu på söndag 1 Augusti och kommer tillbaka söndag 29 Augusti.
Det ska bli jättespännande! :D
Förra gången jag var i London var för nästan exakt ett år sedan, men då var jag bara där i 3 dagar innan vi for vidare genom storbritannien. Den här gången ska jag vara i London i hela 29 dagar! Lite orolig är jag emellanåt; tänk om vi inte hittar till rätt hotell, tänk om bagaget inte kommer fram, tänk om jag inte trivs där etc. Men sen tänker jag att det spelar inte så stor roll, jag har ju "semester" och efteråt kommer jag (förhoppningsvis) att ha ett bartender diplom. :)
Jag ser fram emot att få flyga igen. Jag älskar att flyga. Om det inte skulle vara så hiskeligt svårt skulle jag utbilda mig till pilot :) eller flygvärdinna. Så mycket gillar jag att flyga :) Speciellt take-off gillar jag, när man känner att jorden inte längre stöder under flygplanshjulen och man tycks hänga mitt i luften utan något som helst stöd. Det ger en liten frihetskänsla :)

Jag kom igår hem till Helsingfors från sommarjobbet i Vasa och har massvis med kläder att tvätta innan vi far. Igår var också Finlands varmaste dag i historien. Rekordet tidigare var från 1914 (eller var det 1904?) men nu har det alltså slagits med över 1 grad... jag tror att nvarande värmerekordet ligger på 37 grader. (kroppstemperatur :) )
När jag kom med tåget igår så måsta jag byta tåg i Seinäjoki. Varje gång jag har varit i Seinäjoki har vädret varit hiskeligt varmt och solen har skinit. Igår var inget undantag. Det som var undantaget var att det blåste något hiskeligt. Och det blåste HETT! Jag har aldrig varit med om något sådant tidigare. Det var som om tågstationen låg på en annan planet, där solen brännde, vinden brännde och allt var hett, till och med skuggan var het. Det var en otrolig upplevelse. Sen var det skönt att få komma in i ett någorlunda luftkonditionerat tåg (det tidigare tåget hade INGEN luftkonditionering, så jag satt med ett papper och viftade i princip under hela den resan för att inte dö av värmeslag) Tåget från Seinäjoki till Helsingfors hade dock luftkonditionering, vilket var en stor lättnad. Det var svårt att göra nånting i hettan så jag satt mest och dåsade, halvsov, åt lite morötter och drack vatten. Och lärde mig 4 av de 12 drinkarna vi ska kunna till måndag då bartenderkursen börjar.
Nu ska jag återgå till klädhögen som behöver tvättas.
Jag vet inte om jag kommer att hinna blogga under Londonvistelsen men jag ska försöka.
Kom ihåg att dricka mycket vatten i hettan, det behövs!

1 kommentar:

  1. Hoppas verkligen du hinner blogga från London, det skulle vara kul att följa din vistelse där.

    Har varit i Seinäjoki en vecka och föreläst. Tyckte mycket om staden, med den fina promenaden utefter floden. Men den hann inte du se. Annars ett perfekt ställe att befinna sig på i den värmen du beskrev. 37 grader!!! Och jag som tyckte vi hade det varm när vi hade 32! Ha det så skönt i London. Kram Kim

    SvaraRadera