onsdag 10 oktober 2012

Doctorsbesök och Narnia

Rutinmässigt sådant så no need for panic. Bebis växer så det knakar: 5,45 kilo. Höjden/längden mäter de bara här om det är oroliga för barnets tillväxt, så jag har ingen aning om hur lång Z är. Allt annat är okej också. Doktorns kalla stetoskop och allt dragandes och klämmandes gillade Z inte, så slutet av besöket bestod av öronsplittrande illvrål (eller gallskrik, vilket som... tinnitusframmkallande i vilket fall som helst.)

Jag läser just nu Narnia serien igen. Senast jag läste den gick jag i grundskolan. De som inte ännu har läst The Magician's Nephew kan sluta läsa här om de vill. Den första boken, The Magician's Nephew, är som en smått omskriven skapelseberättelse från bibeln. Det finns till och med en trädgård, och ett äppelträd vars äpplen ger långt eller odödligt liv, och Digory ska hämta ett sånt äppel, men inte äta det. Så klart finns häxan där och försöker fresta honom att ta en tugga, precis som ormen i paradiset lockade Eva att ta en tugga. Men till skillnad från Eva så motstår Digory frestelsen, och blir belönad efteråt.
I den här boken får vi se när (och hur) Narnia skapades, och hur det kommer sig att det är en garderob som tar Lucy och hennes syskon till Narnia. Andra boken, The Lion, the Witch and the Wardrobe är nog den mest kända av alla Narniaböcker just nu. Främst pga filmen misstänker jag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar